Πεζοπορία

Πεζοπορία

Ξεκινώντας από την Παραλία και ακολουθώντας ένα μονοπάτι κατά μήκος της θάλασσας φτάνεις σε 20 περίπου λεπτά στο εκκλησάκι του Αϊ-Γιώργη. Η διαδρομή είναι άνετη ακόμα και για αυτούς που δεν είναι συνηθισμένοι στο περπάτημα, η πορεία ανάμεσα στα πεύκα αναζωογονητική και η θέα της θάλασσας που σκάει στα βράχια εντυπωσιακή.

Μια άλλη ευχάριστη και ξεκούραστη διαδρομή είναι αυτή που οδηγεί στο Νερόμυλο και στο ξωκλήσι της Παναγίας της Τριχερούσας. Το τοπίο είναι εντυπωσιακό και χαρακτηρίζεται από κοκκινωπούς κατακόρυφους βράχους με πολλά λαξευμένα κοιλώματα ανάμεσά τους. Εδώ υπήρχε στην αρχαιότητα το Ιερό του Ασκληπιού καθώς και το άγαλμά του.

Οι λάτρεις της πεζοπορίας μπορούν να συνεχίσουν τη διαδρομή τους και ακολουθώντας ένα ανηφορικό μονοπάτι ανάμεσα σε φτέρες και άλλα υδροχαρή φυτά να φτάσουν στην πηγή του νερού που υδροδοτεί το χωριό και να απολαύσουν την δροσιά του. Σύμφωνα με τον Παυσανία η Αταλάντη κυνηγούσε εκεί και όταν δίψασε, χτύπησε τον βράχο με την λόγχη της και βγήκε νερό.

Πάνω από το Κυπαρίσσι ορθώνεται το οροπέδιο της Μπαμπάλας. Είναι πολύ εντυπωσιακό με τους όρθιους βράχους να σχηματίζουν συμπλέγματα που θυμίζουν «μενίρ». Η πεζοπορία διαρκεί περίπου δύο ώρες, το μονοπάτι είναι ανηφορικό και απαιτεί παπούτσια ειδικά για περπάτημα.

Μια επίσκεψη στην Παλαιοχώρα όπου σφαγιάστηκαν οι Κυπαρισσιώτες από τον Ιμπραήμ όπου είχαν καταφύγει εκεί, αποζημιώνει τον επισκέπτη με τη θέα του χωριού που το βλέπει να απλώνεται κάτω από τα πόδια του.

Για τους ιδιαίτερα εξασκημένους πεζοπόρους υπάρχουν ορειβατικά μονοπάτια που οδηγούν σε ενδιαφέροντες προορισμούς όπως το Λούτσι, τα Πήλιουρα, η Μπαμπάλα ή η Τραγάνα, η Κρεμαστή, το Λεωνίδιο κ.α..

 

Που θα μας βρειτε!

Επικοινωνια

Atalanti Apartments

Κυπαρίσσι Λακωνίας

Τ.Κ. 23068

Είμαστε ανοιχτά όλο το χρόνο.

Δευτέρα έως Κυριακή 9.00 πμ με 10.00 μμ

...

τηλ. 27320 55246

κιν. 6946 774758

φαξ. 27320 55344

atalantiapartments.gr

info@ atalantiapartments.gr