Διαδρομές με αυτοκίνητο

Διαδρομές με αυτοκίνητο

Κάψαλα

Βόρεια του Κυπαρισσιού και ακολουθώντας ένα χωματόδρομο φτάνεις μετά από διαδρομή 20 λεπτών σε ένα εγκαταλειμμένο οικισμό, τα Κάψαλα. Ο δρόμος εκτείνεται κατά μήκος της θάλασσας, με τις Σπέτσες ν’ αχνοφαίνονται μέσα στο πέλαγος και οδηγεί σε ένα τόπο όπου το παιχνίδισμα του φωτός εξάπτει τη φαντασία και του πιο απλού επισκέπτη.

Χάρακας

Νότια του Κυπαρισσιού υπάρχει ο Χάρακας, ένα μικρό ορεινό χωριό, ήσυχο, ολοκάθαρο και γραφικό. Λειτουργούν εκεί δύο ταβέρνες όπου ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει το ντόπιο κρασί.

Κρεμαστή

Μια ξεχωριστή απόδραση από τη θάλασσα είναι μια βόλτα στην όμορφη ελατοσκέπαστη Κρεμαστή. Η Κρεμαστή απέχει 28 χλμ από το Κυπαρίσσι. Ένα χωριό γεμάτο έλατα, μυρωδιές και πηγές με γάργαρα νερά, εκεί όπου η αποπνικτική ζέστη του καλοκαιριού δεν φτάνει ποτέ. Κάτω από τις πελώριες καρυδιές της πλατείας θα βρείτε όμορφα ταβερνάκια με παραδοσιακές νοστιμιές.

Γέρακας - Μονεμβασιά

Mια όμορφη ημερήσια εκδρομή με το αυτοκίνητό σας είναι ο Γέρακας και η Μονεμβασιά. Ξεκινώντας από το Κυπαρίσσι και περνώντας τα χωριά Χάρακα, Λαμπόκαμπο και Ρειχιά φτάνετε στο όμορφο ψαροχώρι του Γέρακα. Ο Γέρακας είναι ένα φυσικό φιόρδ, μοναδικό για τον Ελλαδικό χώρο, καθώς η θάλασσα εισχωρεί βαθιά μέσα στην ενδοχώρα και σχηματίζει μία λιμνοθάλασσα. Στο λιμάνι του Γέρακα θα βρείτε ταβέρνες με άφθονο ψάρι.
Φεύγοντας από τον Γέρακα και ακολουθώντας τον παραλιακό δρόμο οδηγήστε στην Μοναμβασιά. Η διαδρομή είναι φανταστική καθώς ο δρόμος ακολουθεί παράλληλα την θάλασσα. Φτάνοντας στην Μονεμβάσια θα αντικρίσετε τον επιβλητικό βράχο όπου πάνω του είναι χτισμένο το πανέμορφο ενετικό κάστρο. Μία βόλτα στα πλακόστρωτα σοκάκια του κάστρου θα σας μείνει αξέχαστη.

Φωκιανό

Σε απόσταση μόλις λίγων λεπτών από το Κυπαρίσσι βρίσκεται το χωριό και η παραλία του Φωκιανού. Για να φτάσετε εκεί θα πρέπει να ακολουθήσετε τη διαδρομή προς την παραλία της Αγίας Κυριακής και στη συνέχεια να εισέλθετε στον καινούργιο παραλιακό δρόμο προς το Φωκιανό. Στη φωτογραφία παραπάνω φαίνεται το γραφικό λιμάνι του Φωκιανού. Αξίζει να το επισκεφτείτε.

Που θα μας βρειτε!

Επικοινωνια

Atalanti Apartments

Κυπαρίσσι Λακωνίας

Τ.Κ. 23068

Είμαστε ανοιχτά όλο το χρόνο.

Δευτέρα έως Κυριακή 9.00 πμ με 10.00 μμ

...

τηλ. 27320 55246

κιν. 6946 774758

φαξ. 27320 55344

atalantiapartments.gr

info@ atalantiapartments.gr